bahan - bahan:
bahan A: Kuah sos: 1 sudu besar kicap cair
1 sudu sos lada hitam
sedikit tepung jagung
1 biji telur
Bahan B (untuk sos:) 1 sudu besar sos tiram
garam
sos tomato
sedikit tepung jagung yang dibancuh air
jus lemon (jgn byk sangat..nanti masam sgt..light light je..)
cara - cara:
1. perap peha ayam bersama bahan A selama 30 minit.
2. celup peha ayam dengan putih telur dan air tepung jagung.
3. panaskan minyak dan goreng ayam,then ketepikan.
4. sediakan bahan B,masakkan seketika dan angkat,tuangkan atas ayam yang dah digoreng tadi
5. hidangkan bersama kentang goreng,coleslaw dan tomato..
6.dah boleh makan :)
p/s: yang Puan Zainab punya lagi best...ai punya macam budak baru belajar..housemate ckp bolehla bagi 6 markah kot, out of ten..hihihi.oklah tu bagi beginner.cuma kuah je masam sikit..terlebih lemon daaaa..
okey, selamat mencube :)
ni la chicken chop saya :) |
No comments:
Post a Comment